Oploskoffie
Geschiedenis van Oploskoffie
Oploskoffie, ook wel bekend als oploskoffie, werd uitgevonden en gepatenteerd door een Fransman genaamd Alphonse Allais in 1881. In 1890 patenteerde een Nieuw-Zeelandse heer genaamd David Strang zijn eigen versie van oploskoffie, die werd gekenmerkt door het "droge hete lucht" -proces.
Oploskoffie is niet alleen om te drinken
Oploskoffie kan voor meer gebruikt worden dan alleen om mensen wakker te houden. Het is een actief ingrediënt in "Caffenol-C", een niet-giftige, zelfgemaakte, zwart-wit fotografische ontwikkelingsmethode. Uit experimenten is gebleken dat de goedkope, minder populaire merken Oploskoffie veel beter werken dan de duurdere merken.
Bijproducten van Oploskoffie
Het belangrijkste bijproduct dat overblijft bij het maken van Oploskoffie is gebruikt koffiepoeder, dat kan worden gebruikt als organisch materiaal om warmte te creëren in het productieproces. Per hoeveelheid Oploskoffie wordt ongeveer tweemaal zoveel koffiepoeder geproduceerd.
Feiten over Oploskoffie
- De meeste oploskoffie wordt gemaakt van de Robustabonen die in Vietnam groeien.
- In 1771 werd in Engeland een vorm van oploskoffie ontwikkeld, maar werd helaas vrij snel slecht.
- Van alle koffie die wereldwijd wordt gedronken, is 13% Oploskoffie.
Verschillende manieren om Oploskoffie te zetten
Je zou denken dat je alleen een simpele kop koffiezet als je kokend water giet over je oploskoffie met suiker en/of melk. Maar je kunt nog steeds creatief zijn en een heerlijke koffie maken. Kijk hier hoe:
- Oploskoffie met ijs is geweldig om in de zomer te maken. Maak eerst een ijskoffiebasis met een halve theelepel koffie en 4 theelepels kokend water, die je roert tot de koffie is opgelost. Vervolgens kunt je je koffieconcentraat smaak geven met kruiden, vanille-extract, cacaopoeder of siroop. Ten slotte voeg je koude of warme melk toe, afhankelijk van wat je voorkeur geeft. Als je het koud wilt, kun je het natuurlijk aanvullen met ijsblokjes.
- Gewone ijskoffie is vrijwel hetzelfde als ijs-Oploskoffie, behalve dat deze in je blender wordt gemaakt.
- Maak voor een instant latte ook een geconcentreerde siroop, zoals voor de Oploskoffie met ijs, voeg eventueel kruiden toe en voeg dan warme melk toe. Je kunt er ook voor kiezen om jezelf te verwennen door je instant latte te vullen met slagroom en een beetje extra kruiden.
Hoeveel cafeïne zit er in Oploskoffie?
Je kunt je misschien niet voorstellen dat oploskoffie zoveel cafeïne bevat, maar elke theelepel (1,8 gram) Oploskoffie bevat gemiddeld ongeveer 57 mg cafeïne. En de manier om te doseren hoeveel of weinig cafeïne je wilt of nodig hebt, is door te kiezen hoeveel oploskoffie je in je kopje doet. Dit kan natuurlijk variëren afhankelijk van welk merk je gebruikt.
Geschiedenis van Oploskoffie
Oploskoffie, ook wel bekend als oploskoffie, werd uitgevonden en gepatenteerd door een Fransman genaamd Alphonse Allais in 1881. In 1890 patenteerde een Nieuw-Zeelandse heer genaamd David Strang zijn eigen versie van oploskoffie, die werd gekenmerkt door het "droge hete lucht" -proces.
Oploskoffie is niet alleen om te drinken
Oploskoffie kan voor meer gebruikt worden dan alleen om mensen wakker te houden. Het is een actief ingrediënt in "Caffenol-C", een niet-giftige, zelfgemaakte, zwart-wit fotografische ontwikkelingsmethode. Uit experimenten is gebleken dat de goedkope, minder populaire merken Oploskoffie veel beter werken dan de duurdere merken.
Bijproducten van Oploskoffie
Het belangrijkste bijproduct dat overblijft bij het maken van Oploskoffie is gebruikt koffiepoeder, dat kan worden gebruikt als organisch materiaal om warmte te creëren in het productieproces. Per hoeveelheid Oploskoffie wordt ongeveer tweemaal zoveel koffiepoeder geproduceerd.
Feiten over Oploskoffie
- De meeste oploskoffie wordt gemaakt van de Robustabonen die in Vietnam groeien.
- In 1771 werd in Engeland een vorm van oploskoffie ontwikkeld, maar werd helaas vrij snel slecht.
- Van alle koffie die wereldwijd wordt gedronken, is 13% Oploskoffie.
Verschillende manieren om Oploskoffie te zetten
Je zou denken dat je alleen een simpele kop koffiezet als je kokend water giet over je oploskoffie met suiker en/of melk. Maar je kunt nog steeds creatief zijn en een heerlijke koffie maken. Kijk hier hoe:
- Oploskoffie met ijs is geweldig om in de zomer te maken. Maak eerst een ijskoffiebasis met een halve theelepel koffie en 4 theelepels kokend water, die je roert tot de koffie is opgelost. Vervolgens kunt je je koffieconcentraat smaak geven met kruiden, vanille-extract, cacaopoeder of siroop. Ten slotte voeg je koude of warme melk toe, afhankelijk van wat je voorkeur geeft. Als je het koud wilt, kun je het natuurlijk aanvullen met ijsblokjes.
- Gewone ijskoffie is vrijwel hetzelfde als ijs-Oploskoffie, behalve dat deze in je blender wordt gemaakt.
- Maak voor een instant latte ook een geconcentreerde siroop, zoals voor de Oploskoffie met ijs, voeg eventueel kruiden toe en voeg dan warme melk toe. Je kunt er ook voor kiezen om jezelf te verwennen door je instant latte te vullen met slagroom en een beetje extra kruiden.
Hoeveel cafeïne zit er in Oploskoffie?
Je kunt je misschien niet voorstellen dat oploskoffie zoveel cafeïne bevat, maar elke theelepel (1,8 gram) Oploskoffie bevat gemiddeld ongeveer 57 mg cafeïne. En de manier om te doseren hoeveel of weinig cafeïne je wilt of nodig hebt, is door te kiezen hoeveel oploskoffie je in je kopje doet. Dit kan natuurlijk variëren afhankelijk van welk merk je gebruikt.